اگر نشنیده اید این مقاله را تا انتها دنبال کنید، بینی و سینوس ها هم مثل هر عضو دیگری ممکن است درگیر غده های سرطانی شوند، غده های (تومور) خوش خیم و غده های (تومور) بد خیم. غده های خوش خیم از سرعت رشد بسیار کمتری برخوردارند، اغلب راحت تر کنترل و درمان می شوند اما غدد بد خیم خیلی سریع رشد می کنند و داخل بافت و استخوان نفوذ می کنند. تومورهای بدخیم متاستاز ایجاد می کنند. در سرطان بینی معنی که سلول های سرطانی وارد خون و سیستم لنف شده و در کل بدن پخش می شود و نقاط دیگر بدن را درگیر می کند. به همین علت لازم است از نشانه های خطر این بیماری هرچه زودتر مطلع شوید تا توان مقابله با آن را داشته باشید، در این مقاله به نکات مهمی اشاره خواهد شد؛ همراه ما باشید.

نشانه سرطان بینی چیست؟

متاسفانه در سرطان بینی علائم بسیار به بیماری های خفیف تر نزدیک می باشد، به طور مثال تورم و آبریزش از بینی و چشم، انسداد و ورم در ناحیه گردن و… است. حال باید بدانید نشانه سرطان بینی چیست؟ این علائم در بسیاری موارد توسط پزشکان نیز به سرماخوردگی و آلرژی تشبیه می شود.مسئله ای که باید حتما به آن دقت داشت، ادامه دار شدن این علائم بیش از 2 الی 3 هفته است که در این صورت لازم است فوراً جهت پی گیری به پزشک مراجعه شود تا روند درمانی هرچه سریعتر انجام شود. علایم سرطان بینی بسیار مشابه علائم سینوزیت، سرماخوردگی و آلرژی است.
به جز علائم یاد شده، علائم اختصاصی تری وجود دارد که در ادامه به ذکر آن ها خواهیم پرداخت:
1- دو بینی یا کاهش دید
2- تورم به ویژه در گونه
3- زخم یا خون ریزی درکام و دهان
4- درد در ناحیه دهان و صورت
5- خون ریزی بینی
6- لق شدن دندان ها

انواع سرطان (تومور) بینی

  • کارسینوم سلول سنگفرشی: رشد سریع،احتمال متاستاز
  • بازال سل کارسینوما: به مدت طولانی کوچک و سپس به صورت موضعی رشد می یابد.
  • کراتوزهای ناشی از افتاب،کیستهای سبابه وخالها
  • رینوفیما: ناشی از رشد بیش از حد غدد سبابه

 تشخیص سرطان (تومور) بینی

با بررسی بیمار و علائم، ممکن است توده در بینی صورت یا داخل حفره دهانی وجود داشته باشد. در این بخش تشخیص سرطان(تومود) بینی را بررسی می کنیم. توده ی داخل بینی امکان دارد با پولیپ های طبیعی بینی اشتباه گرفته شود . وجود تومور سینوس فکی و نفوذ آن به بافت های نرم گونه باعث تورم شدید در صورت می شود. همچنین تومور دهانی با نفوذ به استخوان ها می تواند باعث لق شدن دندان و یا زخم کام شود، اگر تومور به کاسه ی چشم فشار آورد باعث بیرون زدگی چشم خواهد شد، وجود تومور در دال کاسه ی چشم نشان از پیشرفتگی آن و درمان  دشوار دارد.
اغلب پزشک پس از بررسی موارد ذکر شده، برای مشخص کردن حدود ضایعه سی تی اسکن بعنوان روش تشخیص اولیه و همچنین آندوسکوپی بینی و نمونه برداری را بعنوان تشخیص نهایی و قبل از جراحی توصیه مینماید.

درمان سرطان (تومور) با جراحی

درمان سرطان (تومور) با جراحی به سه دسته ی جراحی های پلاستیک، جراحی های باز و جراحی های اندوسکوپیک تقسیم میگردد، جراحی این تومور ها اغلب سه مرحله دارد:

– مرحله ی اول  درمان سرطان (تومور) با جراحی مشخص کردن دسته ساختمان های استخوانی و بافت نرم که باید خارج شود، است.
– مرجله ی دوم درمان سرطان (تومور) با جراحی طراحی روشیست که آشکار سازی کافی ایجاد کند و در عین حال کمترین آسیب به زیبایی بیمار وارد سود.
مرحله ی سوم درمان سرطان (تومور) با جراحی طراحی ترمیم و بازسازی برای بیمار با استفاده از پروتز ها و تکنیک های بافت نرم است.
در نهایت نسبت به ادامه دار شدن علائمی که ذکر شد محتاط باشید همچنین یکی از شایع ترین اتفاقات در تومور های بینی و سینوس، بروز علائم از یک بینی می باشد که باید به آن توجه بسیار داشت. علائم شامل:

  • خون ریزی از یک بینی
  • آبریزش از یک بینی
  • گرفتگی یک بینی

عزیزان به این نکته دقت داشته باشید با توجه به علائم بیماری و تشخیص به موقع، شانس بهبود شما افزایش شایانی خواهد داشت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *