این روزها بسیاری از افراد با مشکل تلخی دهان مواجه هستند. احساس مزهای تلخ در دهان قطعا کلاقه کننده است و میتواند گاهی برای ما نگرانیهای زیادی ایجاد کند. اما بهتر است بدانید که تلخی دهان دلایل مختلفی دارد. بررسی دلایل مختلف آن کمک میکند تا بتوانید روش درمان تلخی دهان را بدانید و این مشکل را برطرف کنید. در این مقاله به بررسی دلایل تلخی دهان و روشهای درمان تلخ شدن مزه دهان را بررسی میکنیم.
اگر شما هم با چنین مشکلی مواجه هستید، تا پایان همراه ما باشید تا علت و درمان تلخ مزه شدن دهان را بررسی کنیم.

علت تلخی دهان چیست؟ | درمان تلخی دهان با آگاهی از علت
قبل از هرچیزی باید بدانید که علت تلخی دهان چیست و چرا افراد چنین مزهای در دهانشان احساس میکنند. معمولا تلخی دهان به دلایل مختلفی ایجاد میشود که دانستن هرکدام احتمال درمان را افزایش میدهد.
- مشکلات گوارشی: به عنوان رایجترین علتی که میتواند موجب تلخی دهان شود، باید به مشکلات گوارشی اشاره کرد. مشکلاتی مثل افزایش اسید معده، بازگشت اسید به مری و اختلالات گوارشی اینچنینی میتوانند موجب تلخی دهان شوند.
- خشکی دهان: زمانی که غدد بزاقی دچار اختلال در تشرح شوند، دهان خشک میشود. خشکی دهان میتواند باعث تلخ شدن طعم دهان شود. کم آبی بدن نیز چنین شرایطی ایجاد میکند.
- سنگ لوزه: یکی دیگر از دلایل بروز طعم ناخوش آیند تلخ در دهان ایجاد سنگ لوزه است.
- بیماری: بروز برخی بیماریها مثل دیابت ریسک ایجاد تلخی دهان را چند برابر میکند.
- عفونتهای دهانی و دندانی: وجود بیماریهای دهان و دندان مثل بیماریهای لثه، پوسیدگی دندان و تجمع باکتری میتواند طعم تلخ نامطبوعی در دهان ایجاد کند.
- تغییرات هورمونی: در دوران بارداری، یا دورههای سنی مختلف، تغییرات هورمونی ممکن است باعث تلخ شدن دهان شوند.
- مصرف برخی داروها: برخی داروها مانند آنتیبیوتیک، داروهای فشار خون و مکملهای ویتامینی میتوانند موجب بروز طعم تلخ دهان شوند.
- مشکلات کبدی و صفراوی: کبد نقش مهمی در سمزدایی بدن دارد. اگر عملکرد کبد به خوبی انجام نشود، احساس طعم تلخی در دهان بسیار رایج است.
- مسمومیت: در بعضی مواقع مسمومیت غذایی یا مسمومیت با سرب و جیوه میتواند طعم دهان را تغییر دهد.
- استعمال دخانیات و مصرف الکل: سیگار و الکل میتوانند حس چشایی شما را تحت تاثیر قرار دهند. طعم تلخ برای افرادی که مصرف دخانیات و الکل دارند، بسیار ناخوش آیند است.
- استرس و اضطراب: یکی از دلایل ایجاد تلخی دهان، نگرانی و استرس زیاد است.

درمان خانگی تلخی دهان | درمان تلخی دهان
بسیاری از افراد که تجربه نامطلوب تلخی دهان را دارا هستند، در جستجوی پیدا کردن روشی کارآمد برای این مشکل خواند بود. درمانهای خانگی در بسیاری از مواقع میتوانند به عنوان روش پیشگیرانه موردتوجه قرار گیرند. به این ترتیب آشنایی با هرکدام کمک میکند تا بتوانید هوشمندانهتر این مشکل را کنترل نمایید.
برای بهبود شرایط میتوانید بدنتان را هیدراته نگه دارید. نوشیدن آب کافی به تولید بزاق کمک میکند و تلخی دهان را ازبین خواهند برد. همچنین با رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن حداقل 2 بار در روز، میتوانید از تجمع باکتریهای دهانی پیشگیری کرده و تلخی دهان را کاهش دهید. مصرف میوه و سبزیجات تازه مثل سیب، هویج و کرفس به شما امکان میدهد تا آب کافی به بدن رسانده و بزاق بیشتری تولید کنید.
استفاده از آدامس بدون قند نیز ایده مناسبی است. به این ترتیب میتوانید با تحریک غدد بزاقی تلخی دهان را ازبین ببرید. استفاده از دمنوشهای گیاهی مثل بابونه، زنجبیل و نعناع میتواند به هضم غذا و کاهش تلخی دهان کمک کند. کاهش مصرف غذاهای چرب و تند نیز کمک زیادی میکند تا بتوانید تلخی دهان را کاهش دهید. اضطراب و استرس میتواند بر عملکرد دستگاه گوارش گذاشته و طعم دهان را تلخ کند! با ایجاد آرامش و تمرینات تنفسی میتوانید استرس و اضطرابتان را کاهش دهید.

سوالات متداول
آیا تلخی دهان خطرناک است؟
معمولا تلخی دهان به دلایل غیرخطرناکی ایجاد میشود اما بررسی و کشف علت اصلی این موضوع اهمیت بالایی دارد.
آیا کبد و تلخی دهان به هم مرتبط هستند؟
بله، گاهی تلخی دهان به دلیل مشکلات کبدی رخ می دهد.
علت تلخی دهان بعد از خواب چیست؟
مشکل در ترشح بزاق یا اختلالات گوارشی میتواند از دلایل تلخی دهان پس از خواب باشد. با افزایش بزاق میتوانید به راحتی برای درمان تلخی دهان اقدام کنید.
علت تلخی دهان در سرماخوردگی چیست؟
عدم مصرف آب کافی، مصرف داروها و آنتی بیوتیک میتواند از دلایل تلخی دهان در سرماخوردگی باشد.
علت تلخی دهان بعد از مصرف آنتی بیوتیک چیست؟
عوارض مصرف برخی داروها میتواند منجر به تلخ شدن طعم دهان شود.
علت تلخی دهان بعد از خوردن غذا چیست؟
مشکلات گوارشی یا مشکلات دهان و دندان میتوانند از علل رایج تلخی دهان پس از خوردن غذا باشند.
بدون دیدگاه